Paginagroot in de krant!

Paginagroot in de krant!

Noordhollands Dagblad:
Oplossing voor probleem van ouders wereldwijd ligt in een opslag in Hoorn

De oplossing voor het probleem waar ouders wereldwijd mee kampen, ligt opgestapeld in een garage in Zwaag. Beweeglijke baby’s zijn geen probleem voor de Sticky Socks van Mariëlle de Goijer (39) en Joran Middelberg (36). Zij gaan de strijd aan met afzakkende babysokjes.

Vanaf het moment dat dochter Mitzy (4) begon te bewegen, werden Mariëlle en Joran geconfronteerd met een van de grootste irritaties van ouders. Mitzy verloor haar sokjes en ze raakten overal in huis en onderweg kwijt. „Het is geen wereldprobleem, maar het is wel heel irritant”, stelt Mariëlle.

Mariëlle en Joran kochten sokken van verschillende merken die beloofden het probleem de baas te zijn. „Maar die werkten allemaal niet. Bij Babyplus in Hoorn vertelde de caissière dat wij niet de enige waren die er naar vragen. Ze zei: ’breng het vooral op de markt’, dus gingen we aan de slag.”

 

De inspiratie kwam uit de eigen kledingkast. „Bij sneakersokken en pantykousjes zie je het vaker: zo’n siliconenrandje dat voorkomt dat de sok afzakt. Dat leek ons ook de oplossing voor baby’s. We gingen zelf aan de slag met een paar sokjes en vloeibare latex.” Het experiment bleek een gouden greep. „We konden Mitzy aan haar sokken door de kamer trekken”, lacht Joran. Via via vonden zij een sokkenproducent in het zuiden van het land die zo’n twaalf prototypes ontwikkelde om tot de perfecte sok te komen.

Zachtste stoffen uit Turkije

De keuze viel op een sok van de hoogste kwaliteit katoen, die voldoet aan het ’GOTS’-certificaat (global organic textile standard). „Dit heeft betrekking op de oorsprong van het materiaal, maar ook door wie en in welke omstandigheden het product gemaakt wordt. Er komen dus geen slechte arbeidsomstandigheden aan te pas.” De productie vindt plaats in Turkije, het land dat volgens de producent de zachtste baby-kledingstoffen te bieden heeft. „Ook voldoen de sokjes aan alle strenge eisen omtrent babykleding”, voegt Mariëlle toe.

 

De eerste levering

De eerste levering van de sokjes kwam begin maart binnen. „Op de dag dat de pallets binnenkwamen, hoorde ik op de radio een fragment van Gerard Ekdom waarin hij de grootste irritaties van ouders opsomde. Op nummer 1 stond witte babykleding. Wit is natuurlijk ook helemaal geen handige kleur voor baby’s, die poepen en spugen alles onder. Op de tweede plaats stond het kwijtraken van babysokjes. Dat bevestigde waarvoor we het doen.”

Pallets vol sokken werden bij Mariëlle en Joran thuis bezorgd in Zwaag. „We verzenden vooralsnog alles zelf, met een handgeschreven kaartje erbij. We willen dat graag zelf blijven doen, dan weten we tenminste zeker dat het goed wordt gedaan.” Bij de verzending krijgen ze regelmatig hulp van hun proefkonijn. „Mitzy vindt het geweldig om te helpen met inpakken en het versturen van de pakketjes”, vertelt Mariëlle trots.

 

Vooralsnog zijn de Sticky Socks alleen via de webshop (stickysocks.com) te verkrijgen. „Maar uiteindelijk zouden we ze heel graag in fysieke winkels willen hebben liggen. We hebben al wat gesprekken lopen.” Ook in hun eigen netwerk zijn de sokjes een groot succes. „We krijgen regelmatig berichtjes van vrienden die even een setje willen komen halen voor een kraambezoek, en zelf geven we ze natuurlijk ook graag cadeau.”

Italië

De sokjes worden alleen in Nederland België gepromoot, maar op langere termijn hopen Mariëlle en Joran heel Europa te kunnen bedienen. „Er gaat binnenkort wel al een setje sokken naar Italië. Daar komen we net weer vandaan. We raakten aan de praat met de eigenaar van het hotel waar we verbleven. We vertelden haar over onze gloednieuwe babysokjes. Zij vond het een geweldig concept en vertelde dat haar zus zwanger is, dus die gaan we binnenkort een pakketje opsturen.” De sokjes zijn alleen verkrijgbaar in neutrale kleuren en zonder print. „Ook hebben we de merknaam er niet groot op staan. We wilden een rustige, mooie sok maken van goed materiaal, met als fijne bijkomstigheid dat hij dus niet afzakt en kwijtraakt.” De sok met de meest bonte kleur is vernoemd naar dochter Mitzy. „Een opvallende, enthousiaste sok, vernoemd naar een opvallend en enthousiast meisje.”

Bron: Noordhollands Dagblad | Door: Joyce Beuken

Terug naar blog